iBelieve.

in Magic & Love. What about you?

The funny thing is, it actually works.

Imam savršenu ideju

Evo opet Sajam knjiga i izgleda kao da je svaka šuša izdala knjigu a vi niste još? Niste još ni započeli a imate fantastičnu ideju. Svi vam govore da treba da napišete knjigu. 

Dosta više izgovora

Nikako da nadjete dovoljno vremena ili dovoljno inspiracije. Ili dobru temu ili mislite da niste dovoljno dobri uopšte ili vas nervira sve što postoji i šta se sve prodaje…

U svakome od nas krije se čarobnjak

Jedva čeka da ga pozovete da se bavi magijom i maštom. I da kreira ni iz čega, iz beskrajnog polja mogućnosti. Gde je sve moguće. Yes, Big Magic.

Ili si deo problema ili deo rešenja

No unutrašnji kritičar i naš cenzor su neumorni u smišljanju izgovora.  Opustite se, imam rešenje za vas - potreban vam je neko da vas sprovede kroz stvaralački proces.

Mentorship program traje 9 meseci

Šta razlikuje nekog pisca od vas? On ili ona su ono što su zamislili – uradili. Nema izgovora, samo malo discipline razlikuje autora sa knjigom od onoga bez nje.

Košta 99 evra mesečno

Možda ništa nije realno ali sve je moguće. Cena 9-mesečnog mentorship programa je 639 evra. U stvari kad preračunate, to je 70 evra mesečno. Pretty cool, zar ne? 

A zašto i Vi ne biste napisali knjigu?

Pošaljite mi e-mail sa idejom za knjigu na kojoj biste radili.

 

KAKO DA NAPIŠETE KNJIGU – 9 mesečni mentorship program

Šta razlikuje nekog pisca od vas? On ili ona su ono što su zamislili – uradili.  Deluje jednostavno kad neko drugi to napravi, i to je ono što umetnika ili bilo kog profesionalca razlikuje, šta god da radi to izgleda graciozno i jednostavno lako. Niko ne zna kako je do toga došlo, koliko padova, pocepanih papira, razbijenih čaša i propalih projekata. Svi ponekad učino na teži način i to  je sve proces kreiranja, saznajemo šta želimo a šta ne. Postaje nam jasnije i jasnije ko smo, šta smo i kuda idemo. A vi želite da napišete knjigu, zar ne? Dobrodošli, to je fantastično putovanje!


   

   

 

Ovo su do sada završene knjige tokom mentorship programa. I objavljene.

Mi gradimo novi svet – Vanja Bokun Popović i njen web sajt
Prodavnica Istine – Bojana Blažević, izdavač Soulfood publishing, link ka predgovoru knjige Gde Vlada Mir
Sofija i čarobna bašta – Tatjana Kuljača, link ka njenom sajtu
Leksikon božanstvene žene – Vanja Bokun Popović, izdavač Čigoja
Izaberi sebe, slučajno vodjena – Jelena Milanović, izdavač Čigoja, link ka njenom websajtu
U svoja četiri zida – Keti Radošević, samizdat, link ka predgovoru knjige Govori svoju istinu
Mina je bila dobar znak – Jelena Dukić, izdavač Esotheria
Restart – Jovana Tošković, izdavač Soulfood Publishing
Kud si krenula – Nastja Kulović, objavljena u Hrvatskoj, link ka tome kako je nastala “napisala knjigu sredom” i
………….. vaša knjiga i vaše ime 🙂

Ideja u knjizi se nekada pretvori u nešto drugo ili neki drugi medij, poput web sajta, Happily Ever Eater je kreirala Marija Vujčić. A web sajt jedi.putuj.voli kao i vrlo aktivan profil na instagramu – ona tek zna gde se dobro jede i ima recepte “prste da poližeš”.

Maja Vujić je počela sa pisanjem a otkrila da joj je hrana najveća inspiracija, danas sprema i fotografiše sve divne Soulkitchen recepte na Soulfood portalu i vodi soulfood.serbia na instagramu. Mnoge autore koje čitate na soulfood portalu smo otkrili kroz mentorship program, poput Marije Grujevske ( vodi svoj websajt ), Marijane Marjanović, Sonje Stanisljević, Milice Perišić, Jelice Schmidt, Ive Pavić, …

Ono što je siguran proizvod ovog programa je da nakon 9 meseci – vi imate vaše prvo čedo u rukama! Zapravo u kompjuteru ili u rukopisu. Vi ćete biti ona osoba koja je uradila ono što je zamislila. I još pritom imate stručnu pomoć kroz sve vaše sabotaže, dileme, traume i perfekcionističke zamke. Ima neko koje sve to prošao i sve zamke umetničkog procesa i može da vam ih demistifikuje. Nama se ponekad čini da je nešto nepremostivo, neizvodljivo i nemoguće a to je upravo to – čini nam se. Prodjimo kroz sve  te iluzije na zabavan način, mada biće i suza.  I besa, i zavisti i zameranja ali sve je to deo procesa. Mislim, kako drugačije nego da prodjemo i kroz tragediju i komediju.  

U svakome od nas krije se čarobnjak. Jedva čeka da ga pozovete da se bavi magijom i maštom. I da kreira ni iz čega, iz beskrajnog polja mogućnosti. Gde je sve moguće. Yes, Big Magic.

Pisaćete svakog dana, mislićete kao pisac, ponašaćete se kao pisac i zapravo, bićete pisac. Svačiji život je vredan makar jedne knjige, a nečiji i više. Postoje razni stereotipi i naše zamišljene ideje kako pisac treba da izgleda, živi ili se ponaša. Ili kako spisateljica treba da izgleda, živi ili se ponaša. Sve to što “treba“  i “mora“ biće na testu. Sve ono što nas sputava, blokira i ograničava. Muze su sa nama. I čarobnice.

Pomagaće nam da pronadjete svoj autentični glas, stil pisanja, svoje teme, svoj proces stvaranja … da, da, na ovom putu, spoznaćete sebe najviše.  I napisaćete knjigu.

AKO NE ZNATE KO SAM JA, EVO UKRATKO

Žana Poliakov je autorka bestseler trilogije o zbunjenosti ( Lovemarks ili još jedna knjiga o zbunjenosti, I AM LOVE još jedna knjiga o zbunjenosti i ONA ZNA knjiga o zbunjenosti koja to više nije) i najprodavanije motivacione iliti self-help knjige SOULFOOD, sensational uvod u srećniji život.  Njene knjige su mnogima postale svojevrsna biblija a njen stil pisanja i životni principi su prepoznatljiva inspiracija u čitavog regionu kako kroz knjige tako i kroz kolumne u magazinima i online postove. Sa Žanom je sve uvek lično i vrlo zabavno… napisao je jednom njen publisher i dramaturg Stevan Vraneš dok je uredjivala Sensu, magazin za srećniji život. Život koji kreiramo je naše umetničko delo stoga je gradski život zamenila životom u prirodi. Živi na ranču, van grada. Juri sunce po planeti kao i svaka bosonoga kontesa. Urednica Života i direktorka Svemira. Ne shvata sebe previše ozbiljno a svako malo objavi neku knjigu koju čitaoci obožavaju i rado ih poklanjaju prijateljima i dragim osobama.

PLAN RADA

OD TRENUTKA KAD SE PRIJAVITE – KAD GOD TO BILO – 9 MESECI TRAJE.
Individualan program i pristup. Uživo sastanci i online. Svakog meseca, skype i mejlovi redovno.
Dobijate zadatke, istražujete, pišete, maštate, raspravljate, objašnjavate, sanjate, pišete, slušate druge, radite intervjue ili reportaže po zadatku, isprobavate nešto što nikada niste, meditirate, provodite vreme u prirodi, eksperimentišete, maštate, zapisujete, zaljubljujete se, volite, smejete se, vežbate, sadite, kopate i spoznajete sebe. 

Iznad svega se zabavljate tokom ovog procesa. 

I napišete knjigu.

Tri korisna teksta:

11 saveta za one koji bi da napišu knjigu

Šta mentorship jeste a šta nije

Umetnici vole druge umetnike

PRIJAVA

Pošaljite pismo na zana.poliakov@gmail.com zašto je baš vama potreban mentor i na čemu planirate da radite.
Uradimo intervju i potpišete ugovor. Vama je potreban.
Ne meni. A neobičan je ugovor, videćete već.

Cena  9-mesečnog mentorship programa je 639 evra.
To je kad preračunate u stvari investicija oko 70 eura mesečno. Pretty cool.
Ako se plaća mesečno onda je 99 eura mesečna rata.
Paypal, račun, keš, funkcioniše bilo gde u svetu.

Pretty cool.

 

Možda ništa nije realno ali je sve moguće, zar ne?
Raspitajte se ili prijavite ovde.
The answer is always Yes.

 

A zašto i Vi ne biste napisali knjigu?

Pošaljite mi e-mail sa idejom za knjigu na kojoj biste radili.