O meni, sve najbolje 

Žana Poliakov ( 1973.) je autorka bestseler trilogije o zbunjenosti ( Lovemarks ili još jedna knjiga o zbunjenosti, I AM LOVE još jedna knjiga o zbunjenosti i ONA ZNA knjiga o zbunjenosti koja to više nije) i najprodavanije motivacione iliti self-help knjige SOULFOOD, sensational uvod u srećniji život.  Njene knjige su mnogima postale svojevrsna biblija a njen stil pisanja i životni principi su prepoznatljiva inspiracija u čitavog regionu kako kroz knjige tako i kroz kolumne u magazinima i online postove.
“Sa Žanom je sve uvek lično i vrlo zabavno…“-  napisao je jednom njen publisher i dramaturg Stevan Vraneš dok je uredjivala Sensu, magazin za srećniji život. Život koji kreiramo je naše umetničko delo stoga je gradski život zamenila životom u prirodi. Živi na ranču, van grada. Juri sunce po planeti kao i svaka bosonoga kontesa. India is her home. It has that magic where everything is possible. Especially at one small fishermen’s village in Goa. Hush, hush, it is a secret place.
Urednica Života i direktorka Svemira. Ne shvata sebe previše ozbiljno a svako malo objavi neku knjigu koju čitaoci obožavaju i rado ih poklanjaju prijateljima i dragim osobama.

“Za nekoga sam čarobnica, za nekoga veštica. 
A svako od nas vidi svet onakvim kakav je on sam.”

 

557451_529461823793035_1330005741_n
zp by piki 01
IMG_6163v
zana by piki 02

ŽANA POLIAKOV

1973. Virgo/Leo. U  kineskom Bivo, ali i Pritajeni Tigar i Skriveni Zmaj. 

Po majanskom Beli Spektralni Čarobnjak.

Završila Akademiju Dramskih umetnosti, sertifikovana Drama Queen. Uvek sve radi preko veze, ali bežičnim putem. Internet pionir, bavi se pitanjima digitalnog doba, kopije i originala, konzumerističkog društva i new age  filozofijom. Godine 1996. započinje profesionalnu karijeru razvijajući sopstveni koncept vizuelne komunikacije, gde umetnik prevazilazeći zadate okvire, transcendentira kroz medije i postaje više ili manje pop zvezda. (www.cyberkuhinja.com)  Jedan od osnivača umetničke asocijacije Remont. Izlagala na više grupnih izložbi širom planete i na dva Oktobarska Salona u Beogradu gde je eksperimentisala sa  ambijentalnim instalacijama igrajući se  odnosima izmedju razuma i osećajnosti, privatnog i javnog. Nema sredjenu umetničku biografiju pošto je uredjivanje života pretvorila u umetničko delo.

Pisanje je bilo sastavni deo svega što je radila bilo na radiju, televiziji, u advertajzing agencijama, kao kolumnista, novinar, urednica u analognim ( magazin Sensa) i digitalnim medijima (Život na b92.net) ili kao kreator sopstvenih web sajtova.

“ Pisala sam blog pre no što je iko to tako nazvao. I dalje mislim da je to ružan naziv, zato svoj zovem journalogue.” 

Journalogue se vratio u cyberkuhinju.   čitajte i uživajte

Dva klika, naručite i kod vas su elektronske verzije knjiga. Odmah.   online bookshop

Iconic first editor in chief of magazine Sensa od lansiranja magazina za srećniji život 2008. godine do 2012. Uvodnike iz svih magazina objavila je kao knjigu Soulfood, sensational uvod u srećniji život ( Mono i Manjana, 2010.)  “Paradoks je što mi se čini da sam se oko te knjige najmanje trudila a ona se i dalje najbolje prodaje. Nije čak ni knjiga nego kolekcija uvodnika a čitaoci je tretiraju kao amajliju. Knjige mogu biti inicijacija u višu frekvenciju, talisman dobre sreće, knjiga nije samo reč na papiru. Reči su moćne.“ (www.soulfood.rs)

Neplaniranu sagu o zbunjenosti u 3 knjige završila je ove godine izlaskom još jednog nelinearnog romana Ona zna, knjiga o zbunjenosti koja to više nije ( Vulkan izdavaštvo, 2014.) Prvi deo je Lovemarks ili još jedna knjiga o zbunjenosti ( 2010.), drugi deo I AM LOVE ili još jedna knjiga o zbunjenosti ( 2012.) Današnji čovek je zbunjen. Dazed&confused. Očaran i zbunjen. Svi smo očarani i zbunjeni. I to je odlična polazna tačka. Confusion means that you are open. Open to grow.

21 dan MIND DETOX izazov izašao 2015. Izdavač Vulkan, najbolji izdavač koga je mogla da pronadje u Srbiji. To kaže i Sajam knjiga.

Za nekoga sam čarobnica, za nekoga veštica. A svako od nas vidi svet onakvim kakav je on sam.“ 

ROMANTIČNO RESETOVANJE, kolekcija romantičnih priča izašla je u maju 2016. - Ti si takav romantik – često mi govore odmahujući. Od kada je biti romantičan postao znak diskvalifikacije ili to samo trenutno nije u modi? Od kad smo svi postali tako logični? Kad na ovom svetu ništa baš i nije logično. Kad se dvoje sretnu i zaljube, desi se neka magija. Hemijska reakcija, susret svetova, prepoznavanje, kako god probate da objasnite ljubav, ne ide. Svi i sve je povezano kroz nevidljivu mrežu priča. A ipak, ljubav razjašnjava sve, zar ne? Savršena kompilacija starih i novih priča, o zbunjenosti izmedju ljubavi i straha. Od nemira do mira. Brutalno romantične. Paradoks, baš kao i život sam. Jer šta je suprotno strahu? I vi znate da je odgovor - Ljubav. Samo u srcu druge osobe možemo da vidimo sebe.

A ko će biti čovek budućnosti?
Onaj ko voli. Znam da znate. 
Be love now.

iBelieve in Magic&Love ( septembar 2016 ) je zbirka intervjua i tekstova. Pitanja i odgovori. Ima mnogo odgovora a sva pitanja su ista.

- Verujem da u svakome od vas leži čarobnjak, da mi sami svojim mislima kreiramo sopstvenu sudbinu. Misli postaju realnost. Sumnjičavi ste?! Zbunjeni? Ako, sve je to dobro. Ne morate da verujete, proverite. iBelieve sadrži pitanja i odgovore u formi intervjua ili kratkih tekstova. Jedini način da se otkriju granice mogućeg je zaobići ih i... zakoračiti u nemoguće. -

Živi u prirodi, na svom ranchu van Beograda, off the grid. Ima ogromnu biblioteku, psa, mačke, ribice i organsku baštu.
I dve najluksuznije stvari na svetu – vreme i tišinu.

 

I da, voli ljude sa kojima može da bude čudna.

Možda ništa nije realno ali je sve moguće.