iBelieve.

in Magic & Love. What about you?

The funny thing is, it actually works.

Imam savršenu ideju

Evo opet Sajam knjiga i izgleda kao da je svaka šuša izdala knjigu a vi niste još? Niste još ni započeli a imate fantastičnu ideju. Svi vam govore da treba da napišete knjigu. 

Dosta više izgovora

Nikako da nadjete dovoljno vremena ili dovoljno inspiracije. Ili dobru temu ili mislite da niste dovoljno dobri uopšte ili vas nervira sve što postoji i šta se sve prodaje…

U svakome od nas krije se čarobnjak

Jedva čeka da ga pozovete da se bavi magijom i maštom. I da kreira ni iz čega, iz beskrajnog polja mogućnosti. Gde je sve moguće. Yes, Big Magic.

Ili si deo problema ili deo rešenja

No unutrašnji kritičar i naš cenzor su neumorni u smišljanju izgovora.  Opustite se, imam rešenje za vas - potreban vam je neko da vas sprovede kroz stvaralački proces.

Mentorship program traje 9 meseci

Šta razlikuje nekog pisca od vas? On ili ona su ono što su zamislili – uradili. Nema izgovora, samo malo discipline razlikuje autora sa knjigom od onoga bez nje.

Košta 60 evra mesečno

Možda ništa nije realno ali sve je moguće. Cena 9-mesečnog mentorship programa je 530 evra. U stvari kad preračunate, to je 60 evra mesečno. Pretty cool, zar ne? 

A zašto i Vi ne biste napisali knjigu?

Pošaljite mi e-mail sa idejom za knjigu na kojoj biste radili.

 

KAKO DA NAPIŠETE KNJIGU – 9 mesečni mentorship program

Evo opet Sajam knjiga i izgleda kao da je svaka šuša izdala knjigu a vi niste još? Niste još ni započeli iako imate fantastičnu ideju i svi vam govore da treba da napišete knjigu. Nikako da nadjete dovoljno vremena ili dovoljno inspiracije. Ili dovoljno dobru temu ili mislite da niste dovoljno dobri uopšte ili vas nervira sve što postoji i šta se sve prodaje… ili možda već imate sve samo nikako da to sredite, uobličite i pokažete nekome da vam da neki komentar ili savet. Ili… još neki izgovor smišljate, ko želi nadje način ko ne želi nadje izgovor. No unutrašnji kritičar i naš cenzor su neumorni u smišljanju izgovora.  Danas važi pravilo ili si deo problema ili si deo rešenja. Opustite se, imam rešenje za vas - potreban vam je neko da vas sprovede kroz stvaralački proces. Kad ste kao deca učili da hodate bilo vam je potrebno da malo puzite, da vas neko bodri, veruje u vas, drži za ruku i podržava,  navija za vas, dok jednog momenta – ne prohodate sami. 

I onda idete svojim putem…

9-mesečni mentorship program  KAKO DA NAPIŠETE KNJIGU podrazumeva posvećeni individualni rad.  Nema izgovora, samo malo discipline razlikuje autora sa knjigom od onoga bez nje. 82% ljudi na svetu želi da napiše knjigu. Iako se čini da je poplava pisaca i naslova, ipak jako mali procenat zaista svoje ideje pretoči u knjigu. Zašto vi ne biste bili u toj p(r)osvećenoj i bez obzira na to što danas “svako ko je neko ima knjigu“, ipak maloj izabranoj grupi onih koji su napisali svoju knjigu. Prvu pa potom i drugu i treću… živeli kreativan život. I upoznali magiju stvaralaštva. Yes, Big Magic.

Šta razlikuje nekog pisca od vas? On ili ona su ono što su zamislili – uradili.  Deluje jednostavno kad neko drugi to napravi, i to je ono što umetnika ili bilo kog profesionalca razlikuje, šta god da radi to izgleda graciozno i jednostavno lako. Niko ne zna kako je do toga došlo, koliko padova, pocepanih papira, razbijenih čaša i propalih projekata. Svi ponekad učino na teži način i to  je sve proces kreiranja, saznajemo šta želimo a šta ne. Postaje nam jasnije i jasnije ko smo, šta smo i kuda idemo. A vi želite da napišete knjigu, zar ne? Dobrodošli, to je fantastično putovanje!

Ono što je siguran proizvod ovog programa je da nakon 9 meseci – vi imate vaše prvo čedo u rukama! Zapravo u kompjuteru ili u rukopisu. Vi ćete biti ona osoba koja je uradila ono što je zamislila. I još pritom imate stručnu pomoć kroz sve vaše sabotaže, dileme, traume i perfekcionističke zamke. Ima neko koje sve to prošao i sve zamke umetničkog procesa i može da vam ih demistifikuje. Nama se ponekad čini da je nešto nepremostivo, neizvodljivo i nemoguće a to je upravo to – čini nam se. Prodjimo kroz sve  te iluzije na zabavan način, mada biće i suza.  I besa, i zavisti i zameranja ali sve je to deo procesa. Mislim, kako drugačije nego da prodjemo i kroz tragediju i komediju.  

U svakome od nas krije se čarobnjak. Jedva čeka da ga pozovete da se bavi magijom i maštom. I da kreira ni iz čega, iz beskrajnog polja mogućnosti. Gde je sve moguće. Yes, Big Magic.

Pisaćete svakog dana, mislićete kao pisac, ponašaćete se kao pisac i zapravo, bićete pisac. Svačiji život je vredan makar jedne knjige, a nečiji i više. Postoje razni stereotipi i naše zamišljene ideje kako pisac treba da izgleda, živi ili se ponaša. Ili kako spisateljica treba da izgleda, živi ili se ponaša. Sve to što “treba“  i “mora“ biće na testu. Sve ono što nas sputava, blokira i ograničava. Muze su sa nama. I čarobnice.

Pomagaće nam da pronadjete svoj autentični glas, stil pisanja, svoje teme, svoj proces stvaranja … da, da, na ovom putu, spoznaćete sebe najviše.  I napisaćete knjigu.

AKO NE ZNATE KO SAM JA, EVO UKRATKO

Žana Poliakov je autorka bestseler trilogije o zbunjenosti ( Lovemarks ili još jedna knjiga o zbunjenosti, I AM LOVE još jedna knjiga o zbunjenosti i ONA ZNA knjiga o zbunjenosti koja to više nije) i najprodavanije motivacione iliti self-help knjige SOULFOOD, sensational uvod u srećniji život.  Njene knjige su mnogima postale svojevrsna biblija a njen stil pisanja i životni principi su prepoznatljiva inspiracija u čitavog regionu kako kroz knjige tako i kroz kolumne u magazinima i online postove. Sa Žanom je sve uvek lično i vrlo zabavno… napisao je jednom njen publisher i dramaturg Stevan Vraneš dok je uredjivala Sensu, magazin za srećniji život. Život koji kreiramo je naše umetničko delo stoga je gradski život zamenila životom u prirodi. Živi na ranču, van grada. Juri sunce po planeti kao i svaka bosonoga kontesa. India is her home. It has that magic where everything is possible. Especially at one small fishermen’s village in Goa. Hush, hush, it is a secret place. Urednica Života i direktorka Svemira. Ne shvata sebe previše ozbiljno a svako malo objavi neku knjigu koju čitaoci obožavaju i rado ih poklanjaju prijateljima i dragim osobama.

PLAN RADA

Mentorship program je počeo oktobra 2015. Do juna 2016. prva grupa je završila. Prijava su uvek otvorene. Pošto je ovo individualan program, možete početi kad god se osetite spremnim da počnete. I da se posvetite 9 meseci. Why not now?

Imaćemo uživo sastanke ukoliko je to moguće, ukoliko ne, svi znamo da koristimo Skype, uz kafu i vino obavezno.  Skype konverzacija najmanje jednom mesečno. Svi smo inače online, tako da redovno možemo pisati jedni drugome mejlove. Ili pisma. Pišemo, čitamo, razgovaramo.
Dobijate zadatke, istražujete, pišete, maštate, raspravljate, objašnjavate, sanjate, pišete, slušate druge, radite intervjue ili reportaže po zadatku, isprobavate nešto što nikada niste, meditirate, provodite vreme u prirodi, eksperimentišete, maštate, zapisujete, zaljubljujete se, volite, smejete se, vežbate, sadite, kopate i spoznajete sebe. 

Iznad svega se zabavljate tokom ovog procesa.
I napišete knjigu.

 

PRIJAVA

Pošaljite pismo na zana.poliakov@gmail.com zašto je baš vama potreban mentor i na čemu planirate da radite. Uradimo intervju i potpišete ugovor. Vama je potreban. Da biste se obavezali i posvetili.
Možda i prosvetlili, nikad se ne zna.

Cena  9-mesečnog mentorship programa je 530 evra.
To je kad preračunate u stvari investicija od 60 eura mesečno. No ako želite da plaćate mesečno, tj na rate, onda je 70 evra.
Pretty cool.

Možda ništa nije realno ali je sve moguće, zar ne?
Raspitajte se ili prijavite ovde.
The answer is always Yes.

A zašto i Vi ne biste napisali knjigu?

Pošaljite mi e-mail sa idejom za knjigu na kojoj biste radili.